MED

med-bagremBAGREMOV MED

Boja mu varira  ovisno o podneblju od svijetle gotovo prozirne pa do žute.Blagog je ugodnog mirisa i okusa lagan je i preporučuje se djeci. Zbog svoje osobine ubraja se u najcjenjenije i najprodavanije vrste meda. Pomaže kod nesanice umiruje previše nadraženi živčani sustav i otklanja posljedice nagomilanog stresa ,dobar je za umirenje kod vrtoglavice i sl.smetnji. Preporuča se uzimanje s čajem od kamilice,gospine trave,majčine dušice,matičnjaka i mlijeka navečer prije spavanja.

Napomena: tekućina ne smije prelazit temperaturu veću od 40°C. Vrlo sporo kristalizira, ostaje tekuć mjesecima.

Čuvanje: na suhom i tamnom mjestu na sobnoj temperaturi.

Pakirnje: 500gr, 900gr

 


 

med-cvjetniCVJETNI MED

Cvjetni med dobiven je od stotine cvjetova livade i grmolikog bilja i upravo zato sadrži puno vrsta peludi. Bogatog je okusa može biti tamniji i svjetliji ovisno o podneblju. Širokog je djelovanja,preporuča se za svakodnevnu upotrebu za razvoj djece i podizanje energije kod starijih osoba, preporuča se težim srčanim bolesnicima i osobama koje pate od niskog tlaka. Može da kristalizira u roku mjesec dana.

Čuvanje: na suhom i tamnom mjestu na sobnoj temperaturi.

Pakiranje: 900gr

 

 

 


 

med-lipaLIPOV MED

Blago je žute boje koja varira ovisno o podneblju i godini. Ugodnog je mirisa i okusa. Upotrebljava se protiv svih bolesti kojima je potrebno znojenje, smiruje grčeve, primjenjuje se protiv nekih bubrežnih bolesti, prehlade s hunjavicom i kašljem. Dobro prija uz čaj od lipe i kamilice. Tekućina ne smije prelaziti temperaturu veću od 40°C. Kristalizira za jedan do dva mjeseca.

Čuvanje: na suhom i tamnom mjestu na sobnoj temperaturi.

Pakiranje: 900gr

 

 

 

 


 

med-kestenKESTENOV MED

Crvenkastosmeđe je boje,koja varira ovisno o podneblju i godini.
Prepoznatljiv je po mirisu i pomalo gorkastom okusu.Potiče rad crijeva, olakšava rad preopterećene jetre i žući te štiti probavni proces, ima izrazito djelovanje poslije operacije žući u oporavku kod žutice, pospješuje cirkulaciju krvi. Kestenov med sadrži i do sto puta više peludnih zrnaca u odnosu na bagremov med pa obiluje bjelančevinama, vitaminima, posebno grupe B, mineralima, aminokiselinama i fermentima. Preporuča se uzimanje s čajem od kamilice, šipka i majčine dušice nekoliko puta na dan 1-2 sata nakon jela. Rado ga koriste za pravljenje raznih slastica i kolača. Kristalizira za nekoliko mjeseci.
Napomena: tekućina ne smije prelazit temperaturu veću od 40°C

Čuvanje: na suhom i tamnom mjestu na sobnoj temperaturi.

Pakiranje: 900gr


 

med-kremKREM MED

Krem med je prirodan, pčelinji med, kremaste teksture, bez kristala i ugodnog okusa, kojemu nije ništa dodano niti oduzeto, Posebnim procesom proizvodnje (prirodne kristalizacije) postignuta je delikatesna tekstura meda (kremasta), a pritom su u potpunosti zadržane njegove kvalitativne i nutritivne vrijednosti. Jednom postignuta kristalizacija uvijek ostaje takva što olakšava korištenje. Odličan je za kao namaz jer se lako razmazuje, pogodan je i za zaslađivanje napitka. To je u svijetu odavno prepoznat proizvod. Među Europskim zemljama po potrošnji kremastog meda ističu se Švicarska i Njemačka koje su tehnologiju proizvodnje preuzele iz skandinavskih zemalja, čiji su pčelari među prvima počeli sa kontroliranom kristalizacijom meda, nakon čega je kod kupaca prepoznat kao vrijedan i zdrav proizvod sa dozvoljenim minimalnim utjecajem ljudske ruke.

Primjena: prava je poslastica kao  namaz na kruhu ili u tekućini ne toplijoj od 40°C. Djeca ga obožavaju.

Čuvanje: na suhom i tamnom mjestu na sobnoj temperaturi.
Pakiranja: 450gr, 900gr

 


 

med-u-sacuMED U SAĆU

Saće je u stvarnosti kuća ili dom pčelama. Pčele u njega pohranjuju svoju hranu – med, cvjetni prah i propolis. Zato je med u saću najorginalniji med jer nije vrcan. Onako kako ga pčele napune i naprave mi ga samo izrežemo na komade i upakiramo u tegle te zalijemo bagremovim medom. Djevičansko čist proizvod koji se konzumira u izvornom obliku. Žvakanjem pčelinjeg saća 10-15 min, 4-6 puta na dan, blago se masiraju desni i djeluje protiv upale gornjih dišnih puteva, sinusa i zubnog mesa te osvježava usnu šupljinu. Samo pčelinje saće sadrži visoki udio vitamina A te jača imunološki sustav.

Čuvanje: na suhom i tamnom mjestu na sobnoj temperaturi.

Pakiranja: 450 gr, 900gr

 

 


 

med-cvjetni-kristaliziraniKRISTALIZIRANI MED

Kad vidite ovako jednomjerno kristaliziran med ne pitajte da li je pravi, kolika je cijena, već pitajte koliko ga ima? Kristalizacija je prirodno svojstvo u kojem med prelazi iz tekućeg stanja u kristalnu masu.

Ukoliko vam se ne sviđa u takvom obliku, predlažemo da cijelu staklenku meda stavite u posudu s vodom te zagrijete maksimalno do 40°C, kako ne bi izgubio dragocjena svojstva.

Pročitaj više…